Revolutionary Road

2010-07-27 | 23:06:39 / Kategori: Ylva - Recension
Har inte blivit någon uppdatering på väldigt länge nu ... Emma har varit bortrest så jag har helt enkelt inte känt för att uppdatera! Men ska verkligen försöka nu eftersom Emma åker bort igen imorgon, haha xD Men här kommer en recension i alla fall!

Revolutionary Road
April (Kate Winslet) och Frank (Leonardo DiCaprio) Wheeler är ett ungt, framgångsrikt par som bor i en förort med sina barn under 50-talets mitt. Frank jobbar på ett företag som han finner fullkomligt ointressant. En dag bestämmer de sig för att flytta till Frankrike för att komma ifrån sitt medelmåttiga och tråkiga liv.

Filmen baseras på boken med samma namn. Regisserad av Sam Mendes. 

Tycker filmen var rätt medelbra. Inte bra, inte dålig. Slutet var ingen överraskning men ändå sorgligt. Bra och proffsiga skådespelare som man sett förr, men tyvärr ingen film som passar mig!






Favoritfilm?

2010-07-13 | 15:58:16 / Kategori: Båda

Skulle vara roligt om så många som möjligt svarade! :) 

Skriv gärna också lite kort vad filmen handlar om, så kanske vi ser den och skriver en recension om den! :D

Michael Jackson

2010-07-12 | 21:57:06 / Kategori: Emma - Kända Personer
Jag är säker på att alla vet vem Michael Jackson var, men vad vet ni egentligen om hans bakgrund? Jag ska skriva lite om honom hade jag tänkt. Jag själv saknar honom, Kungen av pop!

Michael Jackson föddes 1958 i Indiana, och dog år 2009 i LA (Los Angeles). Michael är känd som en av världens bästa dansare, och som den unika sångare han var. Men han var även låtskrivare, producent och skådespelare!

Michael inledde sin karriär tillsammans med sina bröder i The Jackson 5. Men senare inledde han en solokarriär.
Hans album Thriller är ett av världens mest sålda album genom tiderna.

Michael var den person som gjorde Moonwalken känd, då han "moonwalkar" i de flesta av hans videor.

Michael förekom ofta i pedofilskandaler, men jag tror inte han varit med i ens hälften av det som "kommit upp".

Många kallar även Michael för plastdocka - med tanke på alla hans operationer, men det var lite av hans "profil" precis som Lady Gaga som måste klä sig som en fjolla. haha.


Jag själv tycker att Michael Jackson var helt fantastisk! Någonting unikt för världen, och jag är riktigt glad över att han blev så känd som han blev, fast även inte - utan det hade han väl levt idag, men vad vet jag?
Jag- som många andra fans till Michael saknar honom väldigt mycket, fast för desperat bör man väl inte vara.
Hans bästa musik genom tiderna finns kvar - tack och lov! Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva, för han är så häpnadsväckande att man blir helt.. ja jag vet inte ens vad ordet heter nu bara för det (haha).

Nej, Michael ÄR och kommer ALLTID att vara - The king of pop!

Puss och kram,
Ämah


(by the way, erkänn att han var riktigt snygg- i alla fall på den här bilden!)

Jurassic Park

2010-07-11 | 23:09:22 / Kategori: Ylva - Recension
Dags att ta upp några riktigt bra klassiker - nämligen Jurassic Park-filmerna! :) Utom möjligtvis trean, den är rätt jobbig. Men de två första - har sett de massor med gånger och tycker lika mycket om de för det. Filmerna handlar, som alla nog vet, om dinosaurier och om att forskare "återupplivat" de med hjälp av väldigt gammalt DNA.

I första filmen öppnas en park av John Hammond (Richard Attenborough) och han bjuder in några dinousaurieexperter, Alan Grant (Sam Neill), Ellie Sattler (Laura Dern) och Ian Malcolm (Jeff Goldblum) till ön för att se parken. De tre experterna får åka runt i parken i jeepar för att titta på alla dinousarierna. Helt plötsligt, det visar sig sedan att en av arbetarna ligger bakom, bryts strömmen och en T Rex attackerar Alan, Ellie och Ian. Och det är bara början, alla dinousarierna lyckas ta sig ut och experterna och alla andra på ön är såklart rätt illa ute.

I andra filmen (The Lost World) har alla djuren lämnats kvar på öarna och arbetarna har flytt. Företaget som stod bakom dinosauriernas pånyttfödelse, InGen, står inför en finansiell kris och beslutar därför att istället för att bygga upp parken på öarna som ligger så långt bort, ska djuren flyttas till San Diego istället. John Hammond, som tidigare var stryelseordförande i InGen, har ingen kontroll över det hela och skickar därför i hemlighet dit en mindre styrka som ska dokumentera djuren i deras naturliga miljö. Hammond tror att de kan få öarna att bli obesökta så att djuren får vara ifred men även så att ingen människa blir skadad. Självklart går ingenting som planerat och John Hammonds, och även InGen's, expetion blir fast på ön.

I tredje filmen lurar Paul Kirby (William H. Macy) och hans fru Amanda Kirby (Téa Leoni) med Alan Grant till en av Jurassic Park-öarna - den ön han själv aldrig varit på, de bara tror det. Alan tror att han bara ska följa med som guide när paret vill flyga över ön för att se dinosaurierna på nära håll. De vill egentligen inte alls se dinosaurierna utan vill bara hitta sin son, som försvann över öarna när han glidflög med en familjevän. När de flyger över ön ber Paul och Amanda att piloten ska landa planet, men Alan försöker stoppa de och blir då nerslagen och svimmar, av en av passagerarna, Cooper. När han sedan vaknar har planet landat. Han vill att de ska upp i luften igen, men efter att de blir jagade av en Spinosaurus, som även äter upp Cooper, kraschlandar de efter att de försökt fly. Planet går sönder efter kraschlandningen och att dinosaurien försöker få tag på passagerarna. Sedan måste de kämpa för att överleva alla dinousarier, som blivit smartare än någon någonsin kunnat ana.

Puh, det blev långt! Det verkar som det är en ny film på gång, men har inte forskat så mycket kring det så det får ni göra själva! :) 
Hur som helst anser jag att trean är ett riktigt fiasko - en aning jobbig som sagt. Vart de än går hoppar det fram en galen Velociraptor som försöker döda allihop, det är ungefär det som under händer hela filmen, fast cirka 10 gånger eller något. Nej, det är de två första man ska lägga tid på! Så, ja, har man inte sett dem borde man verkligen göra det, riktiga klassiker som jag aldrig tröttnar på! :)

Måstetesta!

2010-07-11 | 22:58:11 / Kategori: Båda

Förlåt Ylva men jag måste!!
Här är vår vackra Header XD Hahaha asså var tvungen o få bilden till en grej, så klaga inte - OKEJ? XD

Peter Jackson

2010-07-11 | 21:38:19 / Kategori: Emma - Kända Personer
Eftersom jag är helt totalt såld på fantasyfilmer, där ibland Sagan om ringen så ska jag ge er en sammanfattning av Regissören till filmen, och hans namn är.. Peter Jackson!

Peter är född år 1961 - därav 48 år. Han är gift med Frances Walsh och har två barn med henne. Han är regissör, filmproducent och manusförfattare - inga småsaker med andra ord!

Peter drömde som liten att få bli filmregissör, och som Jag alltid säger - Tror man på något klarar man det!!
Alla vet att hårt arbete lönar sig, och så sant som det är sagt - han fick ju regissera tre av tidernas största fantasyfilmer!


Jag tycker att Peter är en fantastisk regissör. Han har verkligen varit noggrann när han regisserat, vilket man ser i hans filmer - som blir helt magiska.
De första gångerna jag såg Sagan om ringen - vilket var när jag var typ.. liten- så uppskattade jag inte filmen. Men nu de senare åren så har jag verkligen fastnat för honom som regissör, för han har gjort alla sina filmer så verkliga!! Jag finner inte ord för vad jag tycker om honom som regissör! Där emot kan man ju säga annat om hans utseende.. Host. Men det gör ingenting, med tanke på att han har en fru som han är lycklig med! :) Haha

Jag tycker verkligen ni borde ta er en titt på Sagan om Ringen, samt andra filmer han regisserat, och se hur välgjorda de faktiskt är! Det är en enorm kunskap han besitter, och han får till allt väldigt bra! TACK för att du finns Peter!

Puss och kram,
Ämah

John Travolta

2010-07-11 | 21:17:49 / Kategori: Emma - Kända Personer
Ursäkta att jag inte skrivit på ett tag, har haft för mycket att göra, och har helt enkelt inte haft lust att skriva :o

Men nu ska jag skriva om John Travolta!

Jag tror att de flesta fick upp ögonen för John när han var med i filmen Grease. Efter det så föll hans karriär och gick upp i mitten av 1990 talet. Hans senaste film han var med i är Old Dogs.
Han är 56 år gammal, gift med Kelly Preston och hade två barn - varav ena dog år 2009 (riktigt sorgligt asså).
Förtom skådespelarintresset så är han även intresserad av flygplan, och har ägt/äger ett själv.


Jag tycker att John Travolta var helt fantastiskt grym i Grease. Men efter det har det verkligen gått nedåt, och med tanke på att han nästan är 60 år gammal så måste jag tyvärr säga att han inte kommer att bli bättre.
Jag har beundrat John så länge jag kan minnas, tills nyligen när jag såg senaste filmen Old dogs. Han har förlorat sin glöd som skådespelare, och bör tare lite chill med skådespelarkarriären.
Han har även varit riktigt riktigt RIKTIGT snygg - när han var med i Grease, nu ser han inte bra ut längre - jag är ledsen men så är läget..
Jag hoppas att alla kommer att komma ihåg den fantastiska Travolta han var, och inte som den kassa Travolta han är nu. Inget illa menat ♥

Puss och kram,
Ämah

The Twilight Saga: Eclipse

2010-07-08 | 22:53:53 / Kategori: Ylva - Recension

Jag kan inte riktigt bestämma mig för om jag tyckte denna eller New Moon var bäst, så för tillfället är de lika bra! Jag gillade musiken och humorn (Tältscenen och SAMTALET slår ju allt xD), och jag blev väldigt glad över att de fått med så mycket från boken! Till och med Bree och Switzerland var ju med! :) Verkligen glad för det. Sen var ju Jasper & Alice med mer än förut och det var också ett plus. Sedan tycker jag inte det gör nånting att de bytt ut Victorias skådespelare, störde mig inte alls faktiskt. Vargarna var mycket bättre gjorda nu också, förut var de ju nästan pinsamt dåliga xD

Alltså älskar verkligen att de fick med så mycket från boken, det brukar ju oftast inte vara så! Det var lite fel ordning och fel ställen, men de sa ju ungefär samma saker och det är ju det viktigaste! Hade inte väntat mig detta, så där blev jag positivt överraskad.

Jo, förresten, Eclipse måste varit bättre än New Moon. Eller, i New Moon var ju Jacob med mer och jag är team Jacob (fast team Rob), men ändå - Eclipse var bättre gjord på alla sätt! Mycket, mycket sevärd!

Enda minuset är när Bella följer med Jacob på motorcykeln!! Så där gick det INTE till.

Coldplay

2010-07-07 | 18:09:48 / Kategori: Ylva - Musik
Coldplay bildades i London år 1998. Gruppens medlemmar är Chris Martin, Jonny Buckland, Guy Berryman och Will Champion.

Bandet blev känd efter låten
Yellow och strax efter det kom debutalbummet Parachutes som blev nominerat till Mercury Music Prize. Även albummet A Rush of Blood to the Head har vunnit en hel del priser.

Jag har faktiskt ingen favoritlåt av Coldplay! Tycker ärligt talat att alla låtarna är lika bra :) Viva La Vida spelades väldigt mycket på radio för något år sedan, den gillade jag skarpt från första början men radio spelade sönder den - som radio alltid gör med alla bra låtar!

Benny & Joon

2010-07-07 | 10:28:42 / Kategori: Ylva - Recension
Benny (Aidan Quinn) bor med sin syster Joon (Mary Stuart Masterson) som har en psykisk störning. En dag förlorar Joon ett pokerspel och får därför med sig hem den underlige Sam (Johnny Depp).

Åååh, vilken gullig film. Hade nog världens töntigaste flin i ansiktet under ungefär hela filmen, förutom de tio minutrarna allt gick snett! Om man trodde Johnny Depp inte kunde bli mer adorable än i Edward Scissorhands hade man ju fel!

Nej men, en väldigt bra film! Inte direkt någon skrattanfalls-komedi - men den var intressant att se. När eftertexterna började rulla - neeej! Man ville se vad Sam hittade på härnäst ju! 

Alla skådespelarna var hur bra som helst, hittade inte en enda sak jag störde mig på, vilket jag oftast brukar göra. No no, denna var rätt felfri enligt mig, och eftersom det var kanske tio minuter - högst tjugo - av saker som gick snett var den ganska lätt att se på :) Sevärd, absolut.

Slipknot

2010-07-06 | 16:51:23 / Kategori: Emma - Musik
God eftermiddag, jag satt på jobbet när jag skrev, så här kommer en snabbinfo om bandet Slipknot!

Namn: Slipknot
Bildades: 1995
Genre: Metal/trash-metal/heavy metal
Originalmedlemmar: M. Shawn Crahan, Paul Gray & Anders Colsefini.
Nuvarande medlemmar: #0 Sid Wilson - DJ, #1 Joey Jordison - Trummor, #3 Chris Fehn - Slagverk och bakgrundssång, #4 James Root - Gitarr, #5 Craig Jones - Sampling, media och keyboard, #6 M. Shawn Crahan - Slagverk och bakgrundssång, #7 Mick Thomson - Gitarr, #8 Corey Taylor - Sång. 


Det här bandet har alltid legat mig varmt om hjärtat. Jag har nästan vuxit upp med Slipknot, och det känns härligt att de fortfarande håller igång -även fast de mött flera motgångar (ex. Pauls död 2010), men också medgångar.
Jag tycker att de har en härlig musikstil, och det är ganska coolt att Corey har en ruskigt bra sångröst - utöver growlandet. Det är också häftigt att de är så pass många i gruppen, en av många anledningar till att de är speciella.
Jag tycker att gruppen passar väldigt bra till alla, då de faktiskt har lugna låtar också, det är faktiskt bara vissa som är riktigt, riktigt hårda.
Jag hoppas verkligen att de håller på ett bra tag till, då de faktiskt tagit pauser och funderat på att slutat - men alltid kommit tillbaka. Men det är väl som med allt, man kan inte hålla på i evigheter.

Det första jag kommer och tänka på när jag hör namnet Slipknot, är glädje, och beröring. För det finns verkligen inget annat band som berört mig så himla mycket som just detta band. Keep up the good work guys, I believe in you! ♥

Jag har ingen direkt favoritlåt av Slipknot, men två låtar som berör mig väldigt mycket och som jag gillat från första stunden jag hörde är Before I forget och Vermilion. Något jag bara tillägger för att skriva lite mer är att jag avgudar Joey Jordison, kommer stor beskrivning av honom senare men just nu kan jag ju bara säga att han är sjukt snygg och en fantastisk trummis.

Puss och kram,
Ämah

Edward Scissorhands

2010-07-05 | 21:04:44 / Kategori: Båda - Filmrecension
En uppfinnare som bor i ett stort slott uppe på en kulle lyckas bygga en man - Edward (Johnny Depp). Tyvärr hinner han inte bygga klart Edward innan han dör och Edward lämnas ensam kvar uppe i slottet med saxar som händer. En dag kommer Peg Boggs (Dianne Wiest) för att sälja smink och då träffar hon Edward. Hon tar med honom hem och alla tycker om honom - han klipper håret på människor och hundar och buskar och gör isskulpturer. En dag lurar Pegs dotters (Winona Ryder) pojkvän och hans kompisar med Edward på ett rån hos pojkvännens egna föräldrar. Polisen dyker upp och alla inblandade utom edward hinner undan och han får skulden för hela rånet. Efter det vänder sig alla hans vänner mot honom och tror att han är farlig.

Detta är en av mina favoritfilmer! :) Jag tycker om den för att den är rolig men samtidigt sorglig, den är trevlig att titta på och har en intressant historia. Skådespelarna är inte så himla bra, inte ens Depp är bra (han är nog bäst av alla i den här filmen, men han kan bättre!), tummen ner för det - men eftersom Edward knappt säger nånting på hela filmen gör det inte så mycket!

Första gången jag såg filmen satt jag mest och småfnissade helatiden - för den är ganska komisk faktiskt! Edwards ansiktsuttryck slår ju allt ;) 

Tredje Burton-filmen jag recenserar nu ... haha xD Men det här är min absoluta favorit av honom, så den här måste alla se!

Emmas kommentar:

Jag tycker att Ylva har helt fel med det att Johnny inte är speciellt bra i denna film. Jag tycker att han är mer än bra - han är fantastisk! Med tanke på att han oftast spelar roller där han är lite smått crazy och så, så tycker jag att han har fått till det SJUKT bra i denna film med att vara värsta blyg och allt. Själva filmen i sig är väääldigt sorglig, men den har sina roliga tillfällen (tex. när han stoppar saxarna i vattensängen) haha. Nej jag gillar den här filmen starkt, och jag älskar skådisarna :)

Puss och kram,
Ämah


Helena Bonham Carter

2010-07-05 | 19:29:04 / Kategori: Emma - Kända Personer

Helena är född år 1966 och är gift med regissören Tim Burton. Helena och Tim har två barn tillsammans.
Man känner mest igen henne från Harry Potter där hon spelar Sirius Blacks onda kusin Bellatrix Lestrange.
Hon är som sagt gift med Tim Burton, och medverkar i väldigt många filmer regisserade av honom.

Jag tycker att Helena är en strålande skådespelerska, hon lever in i rollerna och bjuder verkligen på sig själv. Men jag tycker mer att hon passar som "onda" roller än som god. Men jag tycker att hon är en riktigt häftig skådespelerska, och hon är en av mina favoriter.



Nu blev det här en väldigt kort sammanställning, MEN jag hittade inte mycket information!

Puss och kram,
Ämah













Beetlejuice

2010-07-04 | 21:57:25 / Kategori: Ylva - Recension
Den här filmen alltså ... xD Haha, det måste vara Burtons sämsta? Men, det blir en recension i alla fall - den funkade som underhållning något sånär!

Adam och Barbara dör i en bilolycka utan att riktigt inse att de verkligen har dött. När de kommer hem igen händer endel konstiga saker som gör att de förstår att de inte lever längre. Huset säljs och en ny familj flyttar in - familjen Deetz. Den nya familjen bygger om huset och det gillar inte Adam och Barbara, de försöker skrämma bort de nyinflyttade, men de lyckas inte särskilt bra. Dottern i familjen Deetz är den enda som kan se spökena och hon blir vän med dem.

Hur Beetlejuice (Beetlegeuse?) sedan blandas in i det hela ... vad ska man säga? xD Barbara och Adam vill ha hjälp att få bort den nyinflyttade familjen och ber först Juno om hjälp, men hon kan inte hjälpa dem - istället ber de Beetlejuice om hjälp, vilket inte är så bra.

Filmen var otroligt skum! Jag tycker ändå den var charmig med sina lågbudget-effekter och den snedvridna fantasin. Skådespelarna är hyfsade, och Winona Ryder (som spelar Lydia Deetz, dottern i familjen) är 100 gånger bättre här än i Edward Scissorhands till exempel. Det är som om man satt ihop alla skumma filmer Burton gjort - resultatet blev en otroligt konstig film som funkar, trots allt. 

Sevärd, men inte särskilt bra!

Pierce Brosnan!

2010-07-04 | 00:24:33 / Kategori: Emma - Kända Personer
Nu hade jag tänkt o skriva om en annan av mina favoriter som skådespelare :)
Den här gången blir det den välkända Pierce Brosnan!

Jag tror alla sett hans ansikte förut - på bioduken, men vad vet du egentligen om honom?

Brosnan är född 1953 i Irland, och är faktiskt en Irländsk skådespelare (det kunde man inte tro va!).
Han är väl mest känd för sin otroligt skickliga roll som 007 agenten James Bond.
Han har gjort väldigt, väldigt många olika typer av filmer. Bland annat så var han med i musikalen Mamma mia, där han för övrigt gjorde ett riktigt bra jobb!

Brosnan är gift med Keeley Shaye smith. De har två barn tillsammans, men med sin förra fru hade Brosnan tre barn, varav två han inte var pappa till.


Jag tycker själv att han är en helt fantastisk skådespelare, även nu på ålderns höst. Jag tycker även att det är lite häftigt att han har varit med i så otroligt många filmer, och fortsätter att vara med i fler!
Han är nog en skådespelare vi knappast kommer glömma, för han lever alltid kvar i filmerna. Herregud, nu snackar jag som om han vore död ;)

Nemen, jag tycker att han är otroligt bra på det han gör, och han ser riktigt bra ut (så det är ju ett plus), men han låter sig liksom inte tryckas ner i skiten - haha.
Asså ett STORT plus till Pierce Brosnan tycker jag! Tycker även ni borde kika på filmer han är med i! ;)
S U V E R Ä N A!!!


Puss och kram,
Ämah


Finding Neverland

2010-07-03 | 16:52:43 / Kategori: Ylva - Recension
Författaren J.M Barries (spelad av Johnny Depp) senaste pjäs blev ett totalt misslyckande så han sätter sig i en park för att få inspiration till en ny. Han träffar där änkan Sylvia (spelad av Kate Winslet) och hennes fyra barn som han genast blir bra vän med. Barrie börjar snart följa med pojkarna hem och leka med dem. Det är pojkarna, och framför allt Peter (Freddie Highmore), som ger honom inspiration till pjäsen Peter Pan. 

Filmen är regisserad av Marc Forster och har nominerats till sju Oscars, bland annat för "Bästa film", men har bara vunnit i kategorin "Bäst musik". 

Jag har lite svårt för den här filmen. Jag gillar den, men ändå inte. Det är absolut en annorlunda film, men ändå - jag vet inte riktigt! Den är verkligen sevärd och jag vill verkligen tycka om den mer än jag gör för den har ett väldigt (väldigt) fint budskap. Vem vet - om jag ser den fler gånger kanske jag gillar den bättre! :)


Hur som helst, väldigt sevärd! :) Har ett väldigt fint budskap och bra skådespelare, så absolut - se den!

Flyga Drake

2010-07-03 | 13:46:23 / Kategori: Emma - Recension
God eftermiddag :) Efter gårdagens lilla skara av upplägg kommer här en ny filmrecension! Filmen jag hade tänkt att recensera heter Flyga drake,

(Originaltitel: The kite runner)

Flyga drake handlar om en pojke (Amir) som växer upp som ett "rikemansbarn" i staden Kabul, Afghanistan. Han lär känna deras tjänares son Hassan under sitt liv som pojke - då dom är lika gamla, och dom blir mycket goda vänner.

När sedan talibanerna tar över Afghanistan flyr Amir och hans far iväg till Pakistan och sen vidare över till USA.
När han bor i USA får man även ta del av honom som vuxen.

Efter ett telefonsamtal som vuxen beger sig Amir tillbaka till Afghanistan för att leta efter Hassans son, och  de råkar ut för mycket otrevliga saker på vägen.

Filmen utgavs år 2007, och är baserad på en bok med samma namn - av Khaled Hosseini (som för övrigt är en av mina favoriter gällande böcker)

För övrigt har regissören, vid namn Marc Forster, regisserat bland annat Finding Neverland som det kommer att komma en recension om!



Den här filmen, den är så sjukt bra! Jag rekommenderar den verkligen, och ni ska få en anledning också!
Filmen är mycket välgjord, med bra effekter osv. Men själva historien.. Den slår allt. Det här är inte alls en sån där "standardfilm" som man ser överallt. Filmen är unik och den berör en verkligen, speciellt om man läst boken också (vilket jag rekommenderar att man gör - den är GRYM).

Filmen är både lycklig, och sorglig, och man har aldrig en tråkig stund när man ser den. Det händer saker hela tiden, och man kan gråta lite ibland när man ser den.
Tack vare att jag tycker den är så bra så kan jag inte riktigt säga någonting annat om den, men den är verkligen, verkligen, verkligen en film att rekommendera! Så hyr, köp eller ladda ner den - Genast!

Puss och kram,
Ämah

Benjamin Buttons otroliga liv

2010-07-02 | 19:38:00 / Kategori: Båda - Filmrecension
Hallå där! Dags för en ny recension :)
Den här gången blir det av filmen Benjamin Buttons otroliga liv.
Filmen är regisserad av David Fincher och i huvudrollerna hittar vi Brad Pitt och Cate Blanchett.
Filmen är baserad av en novell av F. Scott Fitzgerald.

Den handlar om pojken Benjamin Button som föds gammal, och åldras neråt så att säga. Under sin uppväxt som "barn" så lär han känna flickan Daisy som är ett barnbarn till en av de boende på ålderdomshemmet där han bor.

Jag själv tycker att filmen är en kanonfilm! Själva historien är underlig, spännande och fascinerande - vilket leder till att man vill fortsätta titta. Dock tycker jag att den kan vara lite långtråkig ibland, men vad är en film om den inte får vara långtråkig någon gång?
Skådespelarna är helt suveräna, och Brad Pitt passar verkligen i rollen som Benjamin! Det enda minus jag riktigt kan se är att filmen "avbryts" av Daisy som sitter och berättar allt, vilket förstör helhetskänslan lite.
Annars är filmen helt klart sevärd!

Puss och kram,
Ämah

Ylvas kommentar om filmen: 
Tycker precis som Emma att filmen kan bli en aning långtråkig då och då - men historian är intressant. Tänk att börja som alla andra slutar. Filmen är rolig samtidigt som den är tvärtom, och jag gillar alla återkommande saker som gör att allting hänger ihop (till exempel gubben som blivit träffad av blixten ...), det är nog det som gör att jag gillar den så mycket! Enda jag tycker som hade kunnats göra bättre är de så kallade "specialeffekterna"?! Den är gjord 2008 och har verkligen inte snygga specialeffekter. Men egentligen är det ju inte det som är det viktiga, filmen är otroligt bra ändå! :) Så den är verkligen mer än sevärd - nästan ett måste att ha sett enligt mig!


Paramore

2010-07-02 | 19:30:04 / Kategori: Ylva - Musik
Nu till mitt absoluta favoritband - Paramore! :)
Jag har älskat paramore sen första gången jag hörde en av deras låtar, kommer inte ihåg vilken det var för det var säkert 4 år sedan! Alltså är det inte på grund av Twilight jag gillar dom, absolut inte! Det var min kompis Linnea som gillade de först och hon bad mig lyssna på en låt och jag fastnade direkt. Jag har inte direkt någon favoritlåt bland deras låtar, men gillar några av de första jag lyssnade på - When it rains, Hallelujah och Emergency - lite mer än de andra! :) The Only Exception från brand new eyes är väldigt bra också! 

Bandet består av Hayley Williams (sång), Josh Farro (gitarr/kör), Taylor York (gitarr), Jeremy Davis (bas) och Zac Farro (trummor) och bildades år 2004 i Franklin, Tennesse. 
















Remember Me

2010-07-02 | 12:02:41 / Kategori: Ylva - Recension
Tyler Hawkins och Ally Craigs vägar korsas när Tyler blir haffad av polisen, som är Allys pappa, efter att ha hamnat i slagsmål. Som hämnd för det kommer Tylers rumskompis och vän på att Tyler ska få Ally i säng och sedan dumpa henne. Tyler går med på detta till slut, men självklart blir han kär i henne istället.
Båda två har familjeproblem som gör att deras förhållande blir svårt till slut. 

Jag tycker det är trevligt att se Pattinson i en annan roll än som Edward i Twilight - och han klarar det utmärkt! Rollen som Tyler Hawkins är perfekt för honom. 

Filmen är lite smårolig då och då - tur det, annars hade den nog blivit en aning långtråkig ibland, för det är en ganska uttjatad historia. Anledningen att många har sett den är nog för att Pattinson är med, men filmen skulle varit helt okej utan honom också tror jag.

Twisten på slutet känns som antingen att de inte kom på något bättre slut, eller så var det förbestämt att de skulle göra en film om just det, kan inte riktigt bestämma mig, xD

Men hur som helst - en mycket sevärd film om du gillar Robert Pattinson och standardkärlekshistorier!






In Flames!

2010-07-02 | 01:25:22 / Kategori: Emma - Musik
Hej hej! Nu kommer en till sammanfattning, fast den här gången är det av mitt favoritband In Flames.

In Flames är ett svenskt metalband som kommer från göteborg. Bandet kom till år 1990 och startades utav Jesper Strömblad, Johann Larsson och Glenn Ljungström. Dock är ingen av dem kvar i bandet.

Från början så hade In Flames endast tre medlemmar, och lånade in musiker som spelade med dem. Senare tröttnade de på att låna in folk och valde att låta Anders Fridén och Björn Gelotte spela i bandet.

De nuvarande bandmedlemmarna är,
Anders Fridén
på sång
Björn Gelotte på gitarr
Daniel Svensson på trummor
Peter Iwers på bas.



In Flames har sålt över två miljoner skivor, och är ett av Sveriges populäraste metalband, respekt!


In Flames har varit ett av mina favoritband en lång tid nu. Det hela började med att min brorsa sa att jag skulle lyssna på en låt av dem, och jag fastnade verkligen för dem. En tid senare var jag på väg med min första konsert med In Flames, och jäklar vad duktiga de var! En utav de bästa konserter jag varit på, någonsin!
Jag kommer nog inte att sluta lyssna på In Flames i första taget, det lär jag verkligen inte göra.

Min absoluta favoritlåt av In Flames just nu är Dead End. Vet inte riktigt varför den är min favorit, men den är riktigt härlig att lyssna på, speciellt om man är lite lätt upprörd - då skakas alla känslor om och man blir glad igen! :)

Länk till Dead end:
http://www.youtube.com/watch?v=Cc3T6vRJKtU
In Flames – Dead End

Puss och Kram,
Ämah


Johnny Depp!

2010-07-02 | 00:21:53 / Kategori: Emma - Kända Personer
Tänkte dra igenom lite fakta om Johnny Depp :)  Eftersom att både jag och Ylva är helt crazy i honom! :)

Johnny Depp, född 1963, är en mycket uppskattad skådespelare. Han är med i väldigt många Tim Burton filmer, vilket inte är så konstigt med tanke på att de är väldigt goda vänner, Johnny är tom. Gudfar till Tim Burtons barn. Nog om det.
Johnny är gift med sångerskan Lori Anne Allison och de har två barn tillsammans.

Tre mycket betydande roller för hans karriär är,
Sweeney Todd - i filmen "Sweeney Todd: The demon barber of fleet street" som även Ylva recenserat!
Edward Scissorhands - i filmen "Edward Scissorhands"
Captain Jack Sparrow - i filmen "Pirates of the Caribbean"

Jag själv tycker att Johnny Depp (JD) är en grym skådespelare! Han kan verkligen leva sig in i rollen - och spela upp det på ett riktigt trovärdigt sätt. Han kan vara den där helskumma Kaptenen som verkligen säger vad han tycker, eller så kan han vara den blyga men söta Edward.
Inte nog med att han är en helt fantastisk skådespelare som man bara avgudar, så är han riktigt riktigt snygg också! Han är närmare 50 och ser ut som att han är 35? Det är riktigt nice faktiskt :)

Nej, nog för mig! Vi får höras :)

Puss och kram,
Ämah

Åh!

2010-07-01 | 23:54:16 / Kategori: Emma - Musik
Hej hej :)
Jag sitter o lyssnar på musik, o kom på att du borde höra en sjukt bra låt!

Represent - The red jumpsuit apparatus

Jag är riktigt fast i den låten, för jag älskar texten och allt :'D
Gosh! Nej den måste du verkligen lyssna på!


Puss o kram,
Ämah

Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street

2010-07-01 | 22:23:59 / Kategori: Ylva - Recension
Barberaren Benjamin Barker blir falskt anklagad, för att brott som inte begåtts, av den avundsjuke domare Turpin därför att han vill komma åt Barkers fru och dotter. Barker blir satt i fängelse på livstid men lyckas rymma och tar sig tillbaka till London under namnet Sweeney Todd. När en annan barberare, italienarn Pirelli, känner igen Todd från förr och hotar att avslöja hans rätta identitet skär Mr. Todd halsen av honom. Mrs. Lovett äger en pajbutik som inte går så bra och kommer på att de kan använda köttet av människor i pajerna. Eftersom Todd inte vill något annat än att hämnas på London (och ta tillbaka sin dotter), skär han halsen av fler och fler medan Mrs. Lovetts pajbutik går bättre och bättre. 

Jag tycker den här filmen är Burtons absolut bästa film. Specialeffekterna (blodet) är ganska humoristiska (sprutar ut som ur en fontän med ojämnt tryck) vilket gör att filmen inte direkt blir någon skräckfilm, vilket på ett sätt är bra. Människor inbakade i pajer som andra människor sedan äter, räcker gott och väl för mig. 
Egentligen gillar jag verkligen inte musikaler - men i den här sjunger de nästan hela tiden, så det funkar! 

Alla skådespelarna är perfekta, och Depp är ju lysande som en galen mördare!

Absolut sevärd, gillar man allmänt skumma filmer med nice feeling är det nånting för dig :)




Emma här!

2010-07-01 | 21:43:45 / Kategori: Emma
Hej hej :) Tänkte berätta lite om mig själv,

Jag heter Emma, kallas för Ämah, och är 15 år. Ja, som ni säkert upptäckt så driver jag den här bloggen med Ylva.
På fritiden fotograferar jag, vilket jag tycker är helt awesome! :D Fast det är inte allt jag gör, jag sjunger, spelar gitarr och rider också! :) Ridit har jag gjort i tio år nu, och lär fortsätta så länge det är möjligt!

Jag tittar på film väldigt ofta, och är helt kär i standard komedi/romantiska filmer. Men jag uppskattar även riktigt rörande filmer, med mer drama och verklighetstroget liksom. Ni lär få höra en hel del om mig och mina crazy filmkvällar/nätter, det brukar bli sådär 2-3 filmer då!

Nog om filmandet, nu skriver vi ju lite om musik också! För det mesta lyssnar jag på nästan all rock, men det händer även att jag lyssnar på hip hop, pop, klassisk musik och techno :) Som jag skrev så sjunger jag och spelar gitarr, för att höra mig kan du ju alltid kika in på min youtube kanal :) Thelittlemupp@youtube :)


En bild på mig Emma!

Puss och Kram,
Ämah

Vad handlar bloggen om?

2010-07-01 | 21:32:16 / Kategori: Båda
I den här bloggen kommer Ylva & Emma skriva om film & musik!
Inom film kommer vi skriva recensioner av filmer vi sett, info om kommande filmer - allt som har med film att göra! Vi kommer också ha "veckans film" på bloggen där vi en gång i veckan tipsar om en extra bra film. 

Musik kommer mest vara för att fylla ut filminläggen lite så att det inte bara handlar om film vilket kanske kan bli lite enformigt.

Följ min blogg med bloglovin

Information om Ylva.

2010-07-01 | 21:28:40 / Kategori: Ylva
Mitt namn är Ylva och jag är fjorton år!
Fotar allt jag ser, läser allt jag kommer över. Gillar bokhandlar och att köpa nya saker. Lyssnar helst på Paramore men även The Sounds, Linkin Park, Coldplay, The Killers, U2 & Red Hot Chili Peppers. Ska bli veterinär.

Inom filmväg ser jag nästan på vad som helst, men gärna fantasy och äventyr :) Harry Potter är en stor favorit, tyvärr även Twilight, haha - tyvärr - ja! Trodde verkligen inte att jag skulle gilla det innan jag sett/läst, men efter jag läst böckerna var jag fast!

Är ett stort fan av Tim Burton och Johnny Depp - gärna tillsammans! Deras bästa film är nog antagligen Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street, där medverkar även Helena Bonham Carter som också är en favoritskådespelare!

På fritiden tittar jag mycket på film, fotar och läser! Älskar att gå på bio och försöker göra det så ofta jag kan :) Jag fotar med en Canon EOS 450D och om du vill se mina bilder kan du gå in på min fotoblogg, där skriver jag även om min vardag!