Jurassic Park

2010-07-11 | 23:09:22 / Kategori Ylva - Recension
Dags att ta upp några riktigt bra klassiker - nämligen Jurassic Park-filmerna! :) Utom möjligtvis trean, den är rätt jobbig. Men de två första - har sett de massor med gånger och tycker lika mycket om de för det. Filmerna handlar, som alla nog vet, om dinosaurier och om att forskare "återupplivat" de med hjälp av väldigt gammalt DNA.

I första filmen öppnas en park av John Hammond (Richard Attenborough) och han bjuder in några dinousaurieexperter, Alan Grant (Sam Neill), Ellie Sattler (Laura Dern) och Ian Malcolm (Jeff Goldblum) till ön för att se parken. De tre experterna får åka runt i parken i jeepar för att titta på alla dinousarierna. Helt plötsligt, det visar sig sedan att en av arbetarna ligger bakom, bryts strömmen och en T Rex attackerar Alan, Ellie och Ian. Och det är bara början, alla dinousarierna lyckas ta sig ut och experterna och alla andra på ön är såklart rätt illa ute.

I andra filmen (The Lost World) har alla djuren lämnats kvar på öarna och arbetarna har flytt. Företaget som stod bakom dinosauriernas pånyttfödelse, InGen, står inför en finansiell kris och beslutar därför att istället för att bygga upp parken på öarna som ligger så långt bort, ska djuren flyttas till San Diego istället. John Hammond, som tidigare var stryelseordförande i InGen, har ingen kontroll över det hela och skickar därför i hemlighet dit en mindre styrka som ska dokumentera djuren i deras naturliga miljö. Hammond tror att de kan få öarna att bli obesökta så att djuren får vara ifred men även så att ingen människa blir skadad. Självklart går ingenting som planerat och John Hammonds, och även InGen's, expetion blir fast på ön.

I tredje filmen lurar Paul Kirby (William H. Macy) och hans fru Amanda Kirby (Téa Leoni) med Alan Grant till en av Jurassic Park-öarna - den ön han själv aldrig varit på, de bara tror det. Alan tror att han bara ska följa med som guide när paret vill flyga över ön för att se dinosaurierna på nära håll. De vill egentligen inte alls se dinosaurierna utan vill bara hitta sin son, som försvann över öarna när han glidflög med en familjevän. När de flyger över ön ber Paul och Amanda att piloten ska landa planet, men Alan försöker stoppa de och blir då nerslagen och svimmar, av en av passagerarna, Cooper. När han sedan vaknar har planet landat. Han vill att de ska upp i luften igen, men efter att de blir jagade av en Spinosaurus, som även äter upp Cooper, kraschlandar de efter att de försökt fly. Planet går sönder efter kraschlandningen och att dinosaurien försöker få tag på passagerarna. Sedan måste de kämpa för att överleva alla dinousarier, som blivit smartare än någon någonsin kunnat ana.

Puh, det blev långt! Det verkar som det är en ny film på gång, men har inte forskat så mycket kring det så det får ni göra själva! :) 
Hur som helst anser jag att trean är ett riktigt fiasko - en aning jobbig som sagt. Vart de än går hoppar det fram en galen Velociraptor som försöker döda allihop, det är ungefär det som under händer hela filmen, fast cirka 10 gånger eller något. Nej, det är de två första man ska lägga tid på! Så, ja, har man inte sett dem borde man verkligen göra det, riktiga klassiker som jag aldrig tröttnar på! :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback